Sitede Ara

Başarısız İmplant Belirtileri

Bu yazımızda sizler için başarısız implant hakkında; implant sökülüp tekrar yapılır mı? İmplantın iyi olduğu nasıl anlaşılır? İmplantın tutmadığı nasıl anlaşılır? İmplant başarısız olursa ne yapılmalı? gibi merak edilen soruları cevaplayacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Başarısız İmplant Nedir?

İmplant diş uygulaması, eksik dişlerin tamamlanması için yapılan bir tedavi yöntemidir. Başarısız implant ise yapılan implantın çene kemiğine tutunamaması durumudur. İmplant kaynamaması durumunda tedavinin tekrar yapılmasına ihtiyaç duyulur. İmplant sonrası başarısız sonuçlar elde edilmemesi için; tedavinin uzman bir diş hekimi tarafından yapılması; düzenli olarak diş muayene gidilmesi, ağız bakımı ve hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir. 

İmplant Başarısız Olursa Ne Olur? 

İmplant diş başarısız olursa tedavinin tekrar yapılması gerekir. Erken teşhis durumunda başarısız implant yeniden takılabilir ancak geç fark edilirse yeniden tedavi için birkaç ay beklenmesi gerekir. Bu süreçte implant dişin yeri diş hekimi tarafından enfeksiyondan arındırılarak dokunun iyileşmesi beklenir. 

İmplantın Tutmadığı Nasıl Anlaşılır? 

Gelişen teknolojiyle birlikte implant diş uygulamasının başarısı %98 orana sahiptir. Ancak tedavi aşamaları titizlik ile yapılmadığında implant başarısızlık ile sonuçlanır. İmplantın tutmadığı belirgin olarak implant dişin düştüğü durumlarda belli olur. Dişin kaynamaması ve düşmesi, başarısız implantın en son aşamasıdır. İmplant dişin düşmesinden önce birçok belirti başarısız implantın habercisi niteliğini taşımaktadır.

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?

basarisiz-implant-belirtileri-nelerdir
Başarısız İmplant Belirtileri

Diş Ağrısı

İmplant operasyonunda sonra ilk 2 hafta içerisinde ağrı olması normaldir ancak uzun süreli diş ağrısı başarısız implantın habercisi olabilir. İmplant bölgesine baskı uygulandığında ağrı artıyorsa; ağrı karşısında ilaçlar yetersiz kalıyorsa diş hekimine gidilmesi gerekir.

İmplant Dişin Hareket Etmesi

Başarısız implantın en yaygın belirtilerinden biri implant dişin yerinden oynamasıdır. İmplant diş kaynamadığı durumlarda ve entegreli bir şekilde yerleştirilmediğinde implant hareket eder ve düşer. 

Diş Eti İltihabı 

İmplant uygulamasından sonra bölgede enfeksiyon oluşursa implantın kemiğe kaynaması başarısızlık ile sonuçlanır. Bunun yanı sıra başarısız implant kısa süre içerisinde tedavi edilmezse diş etinde iltihaplanma oluşabilir. Enfeksiyon ile birlikte diş yapısında ağız kokusu, ağrı ve çenede şişkinlik gibi yan etkiler gözlemlenebilir. 

Fonksiyon Eksikliği 

Başarılı implant dişin, diğer dişler gibi işlev görmesi gerekir. Başarısız bir implant, ısırma ve çiğneme durumlarda işlevini yerine getiremez. Dolayısıyla işlemin tekrar yapılması gerekir. 

Diş Yapısında Hassasiyet

Diş yapısında yanlış yere konumlandıran implant diş, dudakta uyuşma ve karıncalanmaya neden olabilir. İmplantın bulunduğu bölge normalden daha hassas bir hale gelebilir. 

Diş Eti Çekilmesi

Başarısız bir implant diş eti çekilmesine yol açabilir. Uygulama sonrası diş etlerinde bir sızı bulunuyorsa başarısız bir implantın belirtisi olabilir. 

Alerjik Reaksiyon

Alerjik reaksiyon nadir olarak yaşansa da tutmayan implant belirtileri arasında yer alır. Uygulama sonrası implantın yapıldığı malzeme kişide alerjiye neden olabilir. Bu sebeple işlem öncesi alerji testi yapılması tavsiye edilir. 

İmplantın Tutmama Nedenleri Nelerdir?

İmplant tedavisi birçok nedenden dolayı başarısızlık ile sonuçlanabilir. Diş yapısında tutmayan implant nedenleri ise şu şekilde özetlenebilir: 

  • Ağız bakımının yetersiz yapılması,
  • Kemik yapısının güçsüz olması,
  • Diş gıcırdatma ve sıkma alışkanlıkları,
  • Ağız hijyenine önem verilmemesi,
  • Kontrolsüz alkol ve sigara kullanımı,

Yukarıdaki nedenlerin yanı sıra; doktorun implant tedavisinde deneyimi, tedavi sırasında kullanılan ekipman ve malzemelerin kalitesiz olması ve diş kliniğinin hijyenik olmaması gibi durumlarda implant uygulaması başarısızlık ile sonuçlanabilir. 

Düşen İmplant Tekrar Takılır mı? 

dusen-implant-tekrar-takilirmi (1)
Başarısız İmplant Belirtileri

Düşen implant tekrar takılır. Ancak düşen implantın yerinde iltihaplanma mevcutsa işlemin tekrar yapılması için bölgenin iyileşmesi beklenir. Uzman diş hekimi, tutmayan implant yenileme süresinde dişi yerinden çıkararak bölgedeki oluşan enfeksiyonu temizler. İmplantın bulunduğu bölgede tam iyileşme gerçekleştikten sonra tekrar implant takılır. 

İmplantın Kemiğe Kaynaması Nasıl Anlaşılır? 

İmplant dişin kemiğe kaynaması, yapılan işlemin diş yapısıyla entegre olduğu manasına gelir. Kaynayan implant diş, doğal dişler gibi işlevlerini sürdürür. İmplantın kemiğe kaynaması ise iyileşme sürecinde anlaşılır. İmplant dişte uygulama sonrası; ağrı, hareketlenme ve iltihaplanma yoksa implant diş kemiğe kaynamıştır. 

İmplantın Uzun Süreli Kullanımı için Neler Yapılmalı?

Uzun süreli ve başarılı bir implant uygulaması için; uzman diş hekimi muayene sırasında hastanın çene ve kemik yapısını inceleyerek implantın nasıl konumlandırılması gerektiğini belirlemelidir. İmplantın diş yapısına zarar vermeyecek şekilde yerleştirilmesi başarılı bir sonuç için önemlidir. Uygulamanın yapılacağı alan hijyenik ve kullanılan malzemelerin steril olması gerekmektedir. İmplant operasyonundan sonra ise başarılı sonuçlar için kişinin; diş hekiminin verdiği tavsiyelere uygulaması önemlidir.

Siz de eğer implant diş tedavisi yaptırmak, başarısız implantınızı iyileştirmek ve implant diş tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir; kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

İmplantların başarısı garantili midir?

Hayır, implantların başarısı garantili değildir. Tedavinin yetersiz ve eksik yapıldığı durumlarda implant dişler başarısızlık ile sonuçlanabilir. 

İmplantın tutmadığı ne zaman belli olur?

İmplantın tutmadığı işlemden yaklaşık 2-3 hafta içerisinde belli olur. Eğer takılan implant hareket ediyorsa ve uzun süreli ağrıya neden oluyorsa implant diş çene kemiğine kaynamamıştır. 

İmplant iltihabı nasıl anlaşılır?

İmplant iltihabı; diş yapısında ağrı ve hassasiyet yaşandığında; diş eti çekilmesi gerçekleştiğinde; ağız yapısında kötü bir koku olduğunda ve diş etlerinde kanama olduğunda anlaşılır. 

İmplant iltihap kaparsa ne olur?

İmplant uygulamasından sonra bölgede enfeksiyon oluşursa implantın kemiğe kaynaması başarısızlık ile sonuçlanır. 

Mesaj Gönder

Bize Ulaşın

Hızlı İletişim

Hemen Bizimle İletişime geçin

Online Randevu

Randevu Alın