Diş implantları, günümüzde sıklıkla tercih edilen diş tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. Sıklıkla tercih edilen bu diş tedavi yöntemini, yaptırmaya karar verdiğimiz andan itibaren hepimizin aklına türlü türlü sorular gelmektedir. Bu sorular kimim zaman tedaviden korkmamıza bile neden olabiliyor. Eğer sizin de implant tedavisi hakkında merak ettiğiniz sorular mevcut ise, “İmplant Tedavisi Hakkında Merak Edilen 14 Soru” adlı içeriğimize göz gezdirerek, aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulabilirsiniz. Hepinize keyifli okumalar dileriz.
Diş implantlarının dayanıklılığı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle kişinin yapmış olduğu ağız bakımı, yaşam tarzı ve almış olduğu önlemler diş implantlarının dayanıklılığını belirlemektedir. Buna ek olarak diş implantlarının doğru şekilde yerleştirilmiş olması ve diş implantının kaliteli olması da diş implantlarının dayanıklılığını belirlemektedir. Bu yüzden dolayı net bir yorum yapmak mümkün değildir.
İmplant diş tedavisi yaptıracak olan hastalar tarafından en çok merak edilen soruların başında, çekilen dişin yerine diş implantı ne zaman yapılır sorusudur. Bu konuda net bir şey söylemek için çekilen diş kökü hakkında yeterli bilgiye sahip olmak gerekmektedir. Çekilen diş kökünde zedelenmeler meydana gelmediyse ve implant diş uygulaması için uygun bir çene yapısı varsa, çekilen dişten 2-3 ay sonra implant diş tedavisi yapılabilir. Böylelikle geçen sürede diş kökü dinlerek implantla daha iyi kaynaşır.
İmplant dişler, yapısal olarak doğal dişe en yakın tedavi yöntemidir.Her ne kadar yapısal açıdan benzerlik gösterseler de, doğal dişler gibi çürüme söz konusu olmamaktadır. Bu sebepten dolayı diş implantlarının doğru bakımları yapıldığı takdirde, uzun yıllar çürüme durumu söz konusu olmadan kullanabilirsiniz.
Diş implantlarının 2 farklı kaynama şekli vardır. Birincisi dikişlerin kaynama süresi ikinciside implantların çene kemiğiyle kaynaşması süreleridir. Her iki durumda da süreler farklılık göstermektedir. Birinci durumdan söz edecek olursak, dikişler 1 hafta ile 10 içinde kaynaşmaktadır. Ancak çene kemiğiyle implantların kaynaşması ise 2 ile 4 ay arasında değişim göstermektedir. Bu değişim kişinin çene yapısıyla ilgilidir.
İmplant diş işlemlerinde amaç çürük veya eksik olan dişleri tedavi etmektedir. Bu sebepten dolayı hastaya diş implantı uygulanırken, sağlam olan dişlere hiç bir şekilde zarar vermez. Bu nedenle endişelenmenize gerek yoktur.
İmplant diş tedavisi sırasında lokal anestezi uygulanmaktadır. Lokal anestezi uygulandığında, diş kökleri iyice uyuşur ve böylece tedaviye başlanır. Diş implantı tedavisi bitiminde iğneden, dolayı oluşan şişlikler oluşmaktadır. Oluşan bu şişlikler gayet normaldir bu yüzden endişelenecek bir durum yoktur. Meydana gelen bu şişlikler en fazla 10 gün içinde geçtiğinden dolayı, hasta tekrar normal görünümüne kavuşur.
Sigara içen bireylerde implant yaptırabilirler. Fakat işlemden 1 ay önce sigaraya ara vermeleri gerekir. Çünkü sigara içilmeye devam edildiği takdirde, çene kemiğinin yapısında bozulmalar meydana gelmektedir. Bu nedenden dolayı sigara içen hastaların içmeyen bireylere göre implantlarının düşme oranı 2-3 kat daha fazladır. İmplant işlemi sonrası sigara kullanımı hakkında da bilgi edinmek isterseniz blog yazımızı inceleyebilirsiniz.
Hamile anne adaylarının diş implantı yaptırması pek uygun karşılanmamaktadır. Çünkü tedavi sonrasında dişin daha çabuk iyileşmesi ve kaynaşması için antibiyotik kullanımı önerilmektedir. Antibiyotik kullanımı direk kana karıştığından dolayı, gebelik şüphesi olan anne adaylarının implant yaptırması uygun değildir.
Eğer diş implantınız varsa MR’a girmesinde bir sakınca yoktur. İster metal alaşımlı diş implantı olsun, ister titanyum ya da porselen alaşımlı implant olsun hiçbir implant türü mr gibi tıbbi bir cihaza girmenize engel olmaz. Çünkü implantlar yapıları gereği manyetik alan oluşturma özelliklerine sahip değillerdir..
İmplant yapımında acı hissi oluşmamaktadır. Çünkü işlem yapılacak bölge lokal anestezi yöntemiyle uyuşturulur. Böylelikle hasta diş implantı yapılan bölgede hiçbir şekilde acı veya ağrı hissi duymaz. İmplant işlemi sonrasında da acı hissi, minimum seviyelerdedir. Oluşan düşük seviyedeki ağrıyı doktorun önermiş olduğu ağrı kesici ilaçlar ile dindirmek mümkündür.
Diş implantı tedavilerinde diş eti yapısı oldukça önemlidir. Diş eti yapısı ne kadar sağlıklıysa implantların diş etiyle uyum sağlayıp kaynaşma süreside o kadar kısa olacaktır. Bu sebepten dolayı diş implantı yaptırmadan önce, mutlaka diş etinde oluşan hastalıklar tedavi edilmelidir.
İmplant üstü sabit dişlerin takılması için, uygulamanın başarılı bir şekilde iyileşmesi gerekmektedir. Bunun içinde belirli bir süre zaman geçmesi gerekir. İmplantın çene kemiği ile kaynaması tamamlandığında, diş hekiminiz implant üstü sabit dişlerin takılması için onay verecektir. Bu süreç ortalama olarak 3 ile 6 ay arasında değişmektedir.
Diş implantlarının markası ve kalitesi dayanıklılık açısından oldukça önemlidir. Çünkü implantın başarılı bir şekilde yerleştirilmesi ve uzun ömürlü olabilmesi için kaliteli malzemelerin ve tasarımın kullanılması gereklidir. Diş implantı markalarının önemi ve kalitesi hakkında detaylı bilgi almak için “En iyi İmplant Markaları Ve Aralarındaki Farklar” isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
İmplant uygulanacak bölgede kemik yetersizliği varsa, bu sorunu çözerek, implantın başarılı bir şekilde yerleştirilmesini sağlamak için birkaç farklı tedavi seçeneği bulunmaktadır. Bu yöntemlerin başında; Kemik grefti işlemi, Sinüs kaldırma operasyonu, gibi işlemler gelmektedir. Bu işlemler konusunda detaylı bilgi edinmek uzman doktorlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.
Diş implant tedavisi hakkında, tedavi öncesi ve sonrası hakkında aklınıza takılan tüm sorular için yorum alanından bize sorularınızı iletebilirsiniz.
Bize Ulaşın
Hemen Bizimle İletişime geçin
Randevu Alın